~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ON reportaz

ON reportaz
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Πάνου, Ανταποκριτής Μετώπου στον πόλεμο που διεξάγεται αυτό τον καιρό στην Ελλάδα... από ξένες και ντόπιες σκοτεινές δυνάμεις, καθημερινά ανταποκρίσεις από τους δυναστευόμενους έλληνες πολίτες και οικονομικούς μετανάστες.... που είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε λάθος μέρος λάθος εποχή!
ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ / ΨΗΦΊΣΜΑΤΑ/ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΗΣ

Μήνυμα από την Naomi Klein

” Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, στις αρχές του καλοκαιριού πέρασα λίγο καιρό στην Ιερισσό, όπου έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα για τον αγώνα σας ενάντια στην Eldorado Gold. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ισχυρές δυνάμεις, τόσο στη χώρα σας όσο και στη δική μου, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σας φέρουν …

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για τη Χαλκιδική είναι μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπεια, για το νερό, το βουνό και τον αέρα, ουσιαστικά πρόκειται για μια μάχη που αφορά το μέλλον του τόπουΤα τελευταία χρόνια στην Χαλκιδική δίνεται μια μάχη για το νερό, το βουνό και τον αέρα, ουσιαστικά πρόκειται για μια μάχη που αφορά το μέλλον του τόπου. Από τη μια η Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική σήμερα κατά 95% της Καναδικής El Dorado και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα) έχοντας αγοράσει σε εξευτελιστική τιμή τεράστιες εκτάσεις στο βουνό προβαίνει σε ένα φαραωνικό έργο εξόρυξης χρυσού. Απέναντι στην εξόρυξη έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα με πρωταγωνιστές τους κατοίκους της Χαλκιδικής, το οποίο δέχεται την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ουσιαστικά χαρίσανε στην εταιρεία το βουνό καθώς το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε εισέπραξε τα 11 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση των μεταλλείων στην εταιρεία. Δεν δίστασαν να πνίξουν στα χημικά χιλιάδες κόσμου που διαδήλωνε, συνοδεύοντάς τα με ξύλο από τα ΜΑΤ. Παράλληλα, η δικαιοσύνη στέλνει στο ειδώλιο πάνω από 350 κατοίκους κατηγορούμενους για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο.
Παρά τον συντονισμένο πόλεμο εναντίον του, το κίνημα δεν έκανε ούτε βήμα πίσω. Απέναντι σε μια εξόρυξη που καταστρέφει το αρχέγονο δάσος, τρώει το βουνό και μολύνει νερό και αέρα με βαρέα μέταλλα, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, πέρα από τη φυσική ομορφιά του τόπου τους, θα χάσουν και τις δουλειές τους.
Για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια το κίνημα έχει μια κυβέρνηση που δεν το αντιμετωπίζει ως εγκληματική οργάνωση. Αντίθετα, είναι φιλικός συνομιλητής μαζί του, γεγονός το οποίο ανοίγει πολλές δυνατότητες για όλους μας και κυρίαρχα για την έκβαση του αγώνα το επόμενο διάστημα. Είναι στο χέρι μας να καταργηθεί στη πράξη το μεταλλείο, να σταματήσει η καταστροφή του βουνού, να αποσυρθούν όλες οι διώξεις.
Τα σημερινά γεγονότα αναίτιας επίθεσης και καταστολής από δυνάμεις των ΜΑΤ στο πλάι των μεταλλωρύχων μάς έβρισκαν, μας βρίσκουν και θα μας βρίσκουν απέναντι. Τα δακρυγόνα και οι άνευ λόγου συλλήψεις αποτελούν εικόνες από το παρελθόν που παλεύουμε να αφήσουμε πίσω μας. Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια συνεχίζεται, ως τη νίκη.

Η μάχη για τη Χαλκιδική είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου